29.11.2022
אדם שנמצא בעיצומו של הליך משפטי או אסיר שכבר מרצה את עונשו הם רק שתי דוגמאות לאנשים שיכולים להגיש בקשת חנינה מהנשיא על מנת שינהג במידת החסד והרחמים. בסמכותו של הנשיא לשנות החלטה שיפוטית בנוגע למקרה זה או אחר, לקצר עונש מאסר, בין אם החל ובין אם לא וגם לשנות עונש שנגזר לעונש אחר. לא מדובר כאן בהחלטה שיפוטית כאמור אלא בנסיבות של חסד ורחמים ולכן חשוב מאד לציין כמה שיותר מידע ונתונים אודות אותו אדם שעבורו מבוקשת החנינה. כל אדם יכול להגיש בקשה ואין מגבלה למספר הבקשות שאפשר להגיש.
איך מגישים בקשת חנינה מהנשיא?
מכיוון שעדיין מדובר בעניין שיש לו נגיעה לתחום המשפט חשוב ומומלץ שיהיה מעורב עורך דין בתמונה, כזה שמכיר את אופן ההתנהלות של בית הנשיא ואת השיקולים שמופעלים על מנת לקבוע בנוגע לבקשת חנינה זו או אחרת. בקשת חנינה מהנשיא יכולה להיות מוגשת על ידי אותו אדם שמבקש אותה עבור עצמו, אפשר להגיש אותו בתור קרוב משפחה מדרגה ראשונה ויכול להגיש גם כל מי שפועל מטעמו ועל דעתו של אותו אדם שעבורו מבוקשת החנינה. חשוב לקבל לכל הפחות ייעוץ מקצועי מעורך דין על מנת להבין בדיוק איך עובד התהליך, מה צריך לציין בבקשה ובאילו מקרים יש סיכוי גבוה יותר שהבקשה תאושר.
הסמכות הבלעדית הניתנת לנשיא המדינה
חשוב מאד לדעת שגם משיא המדינה יקבל ייעוץ מקצועי ומשפטי בטרם יקבל החלטה ויענה על בקשות חנינה שיוגשו אליו. הוא ירצה לוודא שהוא אכן נוהג במידת החסד אך לא יוביל למצב שבו הוא מסכן את החברה או מי מהציבור בשל מתן החנינה לאדם זה או אחר. מי שמגיש בקשת חנינה מהנשיא לאחר שקיבל ייעוץ מקצועי מעורך דין יידע בדיוק איך לעשות את זה בצורה הכי טובה ונכונה שתגדיל את הסיכויים לקבלת התשובה החיובית.
רוצים לדעת יותר על בקשת חנינה מנשיא המדינה? צרו קשר עם עורך הדין אביעד רייפר וקבלו את כל המידע הרלוונטי.
חייגו כעת למידע נוסף 04-8404023